maanantai 23. syyskuuta 2013

Suppilovahveropiirakka

Lauantai-iltaa oli tarkoitus istua ihanien ystävieni kanssa.
Jotain kivaa suolaista teki mieli tarjota.

Kävin viimeviikolla työkaverini kanssa sienimetsässä ja saalis oli enemmän kuin erinomainen!
Lähdin suuren suuren 5l ämpärin kanssa metsään, tosin suunnitteilla siinäkohtaa vain tuo piirakka ja ehkä keitto, jos oikein lykästäisi.
Noh, loppujen lopuksi olisi voinut olla isompikin ämpäri mukana! Metsä oli pullollaan suppiksia! :)


Helppo ja nopea suppispiirakka

1 valmis piirakkapohja (jos olet vähemmän kiireinen, tee pohja itse)
suppiksia oman maun mukaan, mutta reilusti
puolikas punainen paprika
1 pieni sipuli
n. 100g savukinkku suikaleita
1 prk 3-juuston ruokakermaa
"vähän" (kaikki on suhteellista) koskenlaskija juustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa


Haihduta suppilovahveroista ylimääräinen neste pois kuivalla pannulla.
Leikkaa sipuli, paprika ja sienet kuutioiksi. (sienistä on vaikea saada kuutioita, eli kunhan vähän pienit niitä ni hyvä tulee! ;)
Painele piirakkataikina vuokaan ja lisää päälle sipuli, sienet, paprikat, kinkkusuikaleet ja saksi päälle vielä tuoretta persiljaa.
Pilko koskenlaskija kivan kokoisiksi paloiksi ja ripottele päällimmäiseksi.
Sekoita kulhossa keskenään ruokakerma, munat ja mausteet.
Kaada seos piirakan päälle ja paistele 200 asteisessa uunissa 40-50min.

Enjoy!

-Raitsu

2 kommenttia:

  1. Sienestys on kyllä kivaa! Kivalta vaikuttaa tuo ohje. :) Vivi Vinna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on Vivi! Kiva kun löysit tiesi blogiini, tervetuloa uudemmankin kerran. :)

      Poista